Evolution - Nya möjligheter

Evolution - Nya möjligheter

Vi lever i en unik tid i världshistorien där de flesta kan unna sig lyxen av att leva och uppleva! Och att ta vara på vår unika personlighet. Men många verkar inte göra det. Varför är det så?


Större delen av mänsklighetens evolution har vi varit tvungna att fokusera på överlevnad:


- Att gå sin egen väg kunde bokstavligt talat leda till döden

- Det var viktigt att bita ihop och inte sticka ut

- Vi var tvungna att sortera in livet i svart eller vitt, vän eller fiende


Vår känsla för dramatik ökade våra överlevnadsmöjligheter. Det innebär att vi har nedärvda beteenden som gör att vi letar efter problem, snarare än att glädja oss åt det bra i livet.


Under uppväxten lär vi oss olika sätt att reagera på omgivningens signaler. Allt detta lagras på vår "hårddisk", det undermedvetna. 95-99% av vår vakna tid styrs vi av hårddisken. Det sitter liksom i ryggraden. Det är bra när det gäller att gå eller cykla, men andra beteenden kan motarbeta oss. Om vi fått höra hela vår uppväxt att vi inte klarar av saker, kommer vi fortsätta intala oss det.


Hur kan vi då bryta mönstret? "Fake it til you make it" heter det ju. Det är faktiskt en bra strategi!


Jag har alltid gillat att skriva historier om allt möjligt. Fantasin flödade! Men det var liksom inte accepterat som ett "riktigt" jobb. När jag insåg det senare i livet har jag gått författarkurser och berättat för alla om min vision. Först var det lite som "Bambi på hal is". Det kändes ovant och det gick emot min självbild. Men efter ett tag undrade jag varför jag inte gjort det tidigare!


Unna dig att stanna upp, bli medveten, göra dig kvitt begränsande tankar och hitta din grej! Jag håller kurser som ger dig beprövade verktyg för att förändra! Hör av dig om du är intresserad!

Robin Gramstad

Utbildare, inspiratör & författare

Civilingenjör & leg. gymnasielärare

Coach & terapeut

epost: info@robingramstad.com